Underviser på modul 8

Brian Hansen

Selv om navnet er Brian kan man faktisk godt have flere uddannelser bag sig. 

Født og opvokset i Århus med en afstikker til Løsning, en lille by mellem Horsens og Vejle. Brians forældre drev hotel og restaurant, og som barn lærte han at iagttage forskellige karakterer og mennesketyper. Tidligt opdagede han, hvor meget status der er mellem mennesker, som er sammen i grupper.
 
Han blev uddannet som maskintekniker i Århus på Midtkraft og senere blev han uddannet fra seminariet i Århus med speciale i social psykologi og samarbejde. 

Sideløbende tog han en voksenpædagogikuddannelse og blev merkonom i ledelse og samarbejde. Han blev uddannet teaterlærer i 1990. 

Et vendepunkt i Brians liv blev mødet med den Italienske skuespiller og komiker Dario Fo. At se hvordan han gennem brug af humor og historiefortælling kan formidle et budskab, blev afgørende for mine fremtidige studier.

Det er blevet til en lang og lærerig karriere med formidling som centrum. Først som freelance skuespiller og instruktør, senere 11 år på Herning Højskoles Teaterdramalederlinie sideløbende med eget firma i kommunikation og fortælling.

Senest har Brian arbejdet på Ry Højskole med fag indenfor teater, film, myter/ fortælling og psykologi som speciale. 

Brian fik i 1999 en international pris for ”Bedste solo optræden på scenen”.
Har fungeret i KulturHverv: Innovation i kultur og Erhverv – en kreativ alliance.

Foto af Michael Kjærgaard Athenas.