Underviser på modul 4

Web: rasmuslyberth.com

Rasmus Lyberth

”Første gang jeg oplevede Rasmus Lyberth fortælle, var da jeg så forestillingen Inuit over den grøndlandske myte ”Festens gave” Den formidling ændrede mit liv og jeg valgte at gå scenekunstens vej.” 
Else Mathiassen.

Rasmus Ole Lyberth er en grønlandsk fortæller, sanger, sangskriver og skuespiller og har siden 1970'erne været en af de mest populære kunstnere på den grønlandske musikscene. Han har været med til at åbne ørerne for grønlandsk musik hos et publikum langt uden for landets grænser, selv om han som regel synger på sit modersmål. 

Rasmus Lyberth blev født i Maniitsoq, men voksede op i Nuuk. Uddannede sig til skuespiller på Tukak Teatret, men er nok for de fleste kendt som sanger. Han er kendt for sine følelsesfyldte sange/historier om Grønland. Han har som sanger og sangskriver har modtaget et hav af priser. 

Rasmus Lyberth har spillet med i film og tv serier senest fjerde sæson af Borgen: Riget og Magten (2022) som en ældre grønlandsk fanger. Ligeledes har han optrådt på teatret landet over. Senest i forestillingen ”Jeg bærer min sjæl.