Kursusleder

Web: elsemathiassen.dk

Else Mathiassen

Else er kursusleder og den gennemgående underviser på Fortælle Akademiet.

Else er uddannet skuespiller/fortæller, danser og lærer. Hun var i mesterlærer hos Fortæller Brita Haugen, Tukak Teatret og var med i udviklingen af den første folkelige fortælle uddannelse på Vestjyllands Højskole, som bl.a danner baggrund for Fortælle Akademiet i dag. 

Else Mathiassen har arbejdet med den folkelige oplysning i 30 år gennem sit virke på Vestjyllands højskole 1988 – 2018. Først som højskolelærer og de sidste 16 år som forstander.

I sin virksomhed ”Teatret Bag Havet” arbejder hun som formidler gennem fortælling, forestillinger, foredrag, dans og fællessang. Kulturmøder og kurser. Turnerer aktuelt med performance-fortællingen ”Grundtvig og kvinderne og Musik fortællingen ”Højsangen 

I 2005 modtog hun Kulturprisen for sit arbejde i Vestjylland. 

Fra 2011-2014 var hun medlem af bestyrelsen for Foreningen for Folkehøjskoler i Danmark (FFD). Medlem af komiteen, der uddeler "Den folkelige sangs pris" 2015 -2017. Medlem af bestyrelsen for Ringkøbing Fjord Teaterforening. 2011-2018. Siden 2018 medlem af Bestyrelsen af  teatergruppen” Vindenes Bro” v. Iben Nagel Rasmussen. Odin teatret.

Else er født på Mors og er efter 40 år vendt tilbage til sin fødeø, hvor hun er blevet kort kursus højskolelærer på Højskolen Mors.