Modul 2: 
Fortælleres værktøjskasse

Dato:

20. - 24. okt 2021

Undervisere:

Ann-Mai-Britt Fjord Vigga Bro og Else Mathiassen

tilmelding til venteliste

Fortællerens værktøjskasse

Vi har alle hørt og fortalt historier. Det er del af det at være sammen. Fra generation til generation, mellem venner eller på arbejdet. I den lille kreds eller måske fra en scene. 

På Fortælle Akademiets første modul koncentrerer vi os om fortællerens håndværk, dvs de redskaber og enkle teknikker der kan hjælpe os til at blive mere bevidste om og bruge den mundtlige fortællers virkemidler.

Vi skal arbejde med kropssproget og stemmens mange muligheder, kontakten til sanserne og de indre billeder, rytme og musikalitet samt  fortællenærvær og figurarbejde. Vi vil undersøge rummets betydning for os selv og vores tilhørerne og vi tager en tour de force i fortællingens mange genre fra ”Der var engang” til historien skabt og fortalt lige nu!

Medbring en lille fortælling (max 5 min.) som du kan fortælle.

Alle er velkomne – modulet henvender sig både til dig, som vil hente inspiration og mod til at komme godt i gang med at fortælle og til den garvede fortæller, der trænger til at ”få slebet redskabet”.

Aftenprogrammerne byder bl.a. på:

  • Oplæg om fortællingen gennem tiderne. Fra de gamle fortællere, gøglerne balladesangerne til vore dages mangfoldige fortællere lokalt som globalt. 
  • Besøg af Vigga Bro, der præsenterer sin nye bog: Magi. En bog om historiefortælling.
    Vigga Bro skriver: "Det er fascinerende at et menneske kan komme ind på en tom scene og sætte lige så meget igang i publikums hoveder som et helt teater. Kun fortælleren og publikum, der sammen skaber en anden verden. Det er magisk. Den kan en historiefortæller bruge hele sit liv på at udforske. Det har jeg skrevet en bog om, hvor jeg prøver at få det ned på papiret, som jeg har arbejdet med, forsket og undervist i gennem mange år."
  • Fortællecafè med sang, dans og musik.