Bliv en god, klog og levende fortæller. Forny og levendegør gamle fortællinger - eller skab nye. 

Om Fortælle Akademiet

"Fortælle Akademiet er et mødested for alle,
der ønsker at medvirke til at levende mundtlig fortælling
fortsat udvikler sig og forholder sig til den tid vi lever i".

Med Fortælle Akademiet ønsker vi at give mange flere mulighed for at blive gode, kloge og levende fortællere med lyst og evner til at forny og levendegøre vores kulturs gamle fortællinger eller skabe splinternye fortællinger. Her kan fortællere få redskaber til at bruge mundtlig fortælling i mange sammenhænge, både som formidling og som kunstnerisk udtryksform.

Fortælle Akademiet er blevet til i et samarbejde mellem Vestjyllands Højskole og Historiefortæller Ingrid Hvass. Udviklingsarbejdet begyndte i sommeren 2015 med et seminar, hvor mange fortællere fra hele Danmark medvirkede. De enkelte moduler er udviklet sammen med underviserne.

Det runde hus i Forundringens haveFortælle Akademiet startede med base på Vestjyllands Højskole, men fra modul 8 i uddannelsen 2018-2020 er vi flyttet til Højskole Mors.

Fortælle Akademiet kan også være en sammenhængende uddannelse i mundtlig fortælling.

På hvert af de 8 moduler arbejder vi grundigt med fortællerens værktøjer: Stemmen og kroppen, indre billeder og sprog, forestillingsevne og improvisation.

På hvert modul er der en eller to gæsteundervisere i forhold til modulets tema. Ingrid Hvass og Else Mathiassen er ansvarlige for hvert modul og for sammenhængen mellem modulerne, begge er gennemgående undervisere. Hvert moduls kursister og undervisere arrangerer et fortællearrangement på højskolen eller et andet lokalt kultursted.

For de kursister, der tilmelder sig 4 - 8 moduler i sammenhæng, tilbyder vi en ekstra dag for samme pris. Den ekstra moduldag begynder et døgn før undervisningen starter, med tid til individuel vejledning og refleksion, hvor fokus vil være den enkelte fortællers udvikling. Opsamling af fortællinger, projekter og praktik. Med alle 8 moduler i sammenhæng er det muligt at skabe en grundig uddannelse i mundtlig fortælling.

Vores tid har brug for levende fortællere der kan skabe nærvær og samvær med deres fortællinger, som livskraft og som en modpol til isolation og ensomhed i vores digitaliserede samfund. Den mundtlige fortælling fortalt i samvær med mennesker må aldrig dø!

På gensyn!
Ingrid Hvass og Else Mathiassen

 

Tilmelding til Fortælle Akademiet

Fortællefestival 2019

Fortælle Akademiet på
Fortællefestivalen på Nr. Vosborg:

 

Fortælle Akademiets

ÅBNE SYMPOSIUM

Maj 2019

blev en fantastisk og overraskende rejse ind i fortællingernes verden.
Godt 60 deltagere og medvirkende skabte og oplevede sammen halvandet døgn med intense fortællinger og samtaler, sang, dans, fest og skønne måltider.

 

> Se billeder

Udbydes af