Bliv en god, klog og levende fortæller. Forny og levendegør gamle fortællinger - eller skab nye. 

Modul 7 (21-22):

TILMELDING (er endnu ikke åben)

Fra tekst til fortælling og bevægelsen mellem det stille intime og det store vilde udtryk

Vi har tykke bøger med folkeeventyr. Mundtlige fortællinger, der er blevet skrevet ned. De er mundrette.

Anderledes med myter der blev til skrift for måske 1000 år siden, noveller eller romaner. De skal vristes fra oplægget og gøres mundtlige. Vi skal arbejde med forskellen på forfatterens og fortællerens kunst.

Vi tager på en praktisk rejse til fortællingens dybeste skatkamre. Med udgangspunkt i to litterære storværker: Saxo’s Amled og det engelske Bjowulf-kvad, undersøges forholdet mellem forfatteren og fortælleren samt fortællingen og fortæller.

Fortællingerne bag teksterne er dels den på Mors lokalforankrede verdensklassiker om Hævneren og dels den Angel-Saksiske grundfortælling om en rigtig helt.

Vi skal arbejde med de små udtryk ,som kan bruges, når vi fortæller for ganske få mennesker til det helt store udtryk, hvor det fysiske udtryk hjælper til forståelse for lytteren længere væk. 

Vi tager fat på overgangen fra fortæller-jeg til rolle og karakter.  Arbejder med dialog retning og rum. Og vi skal lære at indrage publikum så meget, at de bliver en del af fortællingen.

 

Ugeprogram:

er under udarbejdelse...

 

Ret til programforbedringer forbeholdes.

Tilmelding til Fortælle Akademiet

Fortællefestival 2019

Fortælle Akademiet på
Fortællefestivalen på Nr. Vosborg:

 

Fortælle Akademiets

ÅBNE SYMPOSIUM

Maj 2019

blev en fantastisk og overraskende rejse ind i fortællingernes verden.
Godt 60 deltagere og medvirkende skabte og oplevede sammen halvandet døgn med intense fortællinger og samtaler, sang, dans, fest og skønne måltider.

 

> Se billeder

Udbydes af